Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close

    Αργυρίου Έρωχος Ερυθρός Ξηρός 2019 0,75L

    Παραγωγός: Αργυρίου
    Το Αργυρίου Έρωχος Ερυθρός Ξηρός είναι η δεύτερη ετικέτα του οινοποιείου, η οποία εμφιαλώθηκε το 2002 και παίρνει το όνομα του από την αρχαία ονομασία του χωριού Πολύδροσο. Το όνομά του Έρωχος, σημαίνει Έρωτας για τη γη και είναι η αγάπη του οινοποιείου για την γη του Παρνασσού, που τους έκανε να δημιουργήσουν αυτή την ετικέτα. Ο Νίκος Αργυρίου, με τις γνώσεις του για την αγροτική παραγωγή, αλλά και την αγάπη του για το κρασί, δημιούργησε τους πρώτους αμπελώνες του κτήματος το 1998, δημιουργώντας αργότερα το οινοποιείο, το 2002, όταν έγινε και η πρώτη οινοποίηση του Έρωχος Λευκός και Ερυθρός. Σήμερα το κτήμα παράγει 9 διαφορετικούς τύπους κρασιού, δίνοντας έμφαση στις ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διεθνών ποικιλιών.
    ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: ΣΜΑΡΓ00003
    Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
    5,65€
    i h
    Για διαθεσιμότητα κωδικών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
    Αποστολή σε
    *
    *
    Τρόπος αποστολής
    Όνομα
    Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης
    Τιμή
    Δεν υπάρχουν μέθοδοι αποστολής

    Η ελληνική ποικιλία Μουρούδι και η διεθνής Merlot, είναι αυτές που συνδυάζονται και δημιουργούν το Αργυρίου Έρωχος Ερυθρός Ξηρός. Μετά από πολλούς πειραματισμούς των ανθρώπων στο οινοποιείο Αργυρίου, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως με την κατάλληλη επεξεργασία των δύο αυτών ποικιλιών, το αποτέλεσμα είναι άψογο.

    Η αλκοολική ζύμωση θα γίνει σε ξεχωριστές δεξαμενές λόγω του διαφορετικού βαθμού ωρίμανσης των δύο ποικιλιών. Το αποτέλεσμα είναι ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, με καλά δομημένο σώμα. Φρούτα του δάσους και νότες καπνιστού θα κυριαρχήσουν σε όλα τα επίπεδα, συνοδευόμενα από γλυκές και απαλές τανίνες. Όλα αυτα και η μέτρια επίγευσή του, καθιστούν το Αργυρίου Έρωχος Ερυθρός Ξηρός, ιδανικό για να συνοδεύσει κρέτα σχάρας ή κόκκινες σάτσες.

    Προδιαγραφές προϊόντων
    ΧώραΕλλάδα
    Περιοχή ΚρασιάΑττική
    Σώμα / ΓλυκύτηταΞηρό
    ΠοικιλίαΜαυρούδι, Merlot
    *
    *
    *
    *