Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close
    Back to all

    “Bubbles” και γαστρονομία!

    “Bubbles” και γαστρονομία!

    Το απόλυτο γαστρονομικό pairing!

    Τι ξέρεις για τα αφρώδη κρασιά; Μήπως τα έχεις υποτιμήσει; Μήπως πιστεύεις ότι ένας καλός αφρώδης οίνος ή μια σαμπάνια πίνεται μόνο στις γιορτές, σαν απεριτίφ ή σε «ειδικές περιστάσεις»; Μέγα λάθος! Τα αφρώδη κρασιά και οι σαμπάνιες αποτελούν το απόλυτο «γαστρονομικό pairing»!

    Ένας καλός αφρώδης οίνος μπορεί να είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για πολλά και διάφορα γεύματα, προσφέροντας όχι μόνο έναν αέρα πολυτέλειας και γιορτής στο τραπέζι σου, αλλά και αναδεικνύοντας τις γεύσεις των πιάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Ο σωστός συνδυασμός ενός καλού αφρώδους κρασιού ή μιας δροσερής σαμπάνιας με το αγαπημένο σου πιάτο θα σε εκπλήξει, καθώς θα αναδείξει τις γεύσεις τόσο του φαγητού όσο και του κρασιού.

    Στο MyCellar έχουμε μια τεράστια ποικιλία από εξαιρετικές ετικέτες αφρώδων οίνων και σαμπάνιας και σου δίνουμε όλα τα tips & tricks για το πως να τις απολαύσεις και να κάνεις τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς!

    Πρώτα, ενημερώσου!

    Τι είδη αφρώδων οίνων υπάρχουν…

    1. Σαμπάνια: Παρασκευάζεται στην περιοχή της Καμπανίας στη Γαλλία και είναι από τους πιο γνωστούς τύπους αφρώδους οίνου.

    2. Prosecco: Ιταλικός αφρώδης οίνος, κυρίως από την περιοχή του Βένετο.

    3. Κάβα: Ισπανικός αφρώδης οίνος, συνήθως από την περιοχή της Καταλονίας.

    4. Μοσχάτο: Ελληνικός αφρώδης οίνος, κυρίως από το Μοσχάτο σταφύλι.

    Κάνε τον ιδανικό συνδυασμό για το τέλειο γαστρονομικό pairing!

    Ο αφρώδης οίνος είναι εξαιρετικός για συνδυασμούς με διάφορα φαγητά, λόγω της οξύτητας και της αφρώδους υφής του. Οι “hit” συνδυασμοί που θα απογειώσουν τα πιάτα σου είναι:

    1. Θαλασσινά και ψάρια με Σαμπάνια (π.χ Dom Perignon Brut 2012, Soutiran Cuvee Rose Grand Cru, Bollinger Special Cuvee Brut):

    -Τα οστρακοειδή όπως τα στρείδια, τα μύδια και οι γαρίδες ταιριάζουν τέλεια με τη φρεσκάδα και την οξύτητα της σαμπάνιας.

    -Ο καπνιστός σολομός και το σούσι, συνοδεύονται άριστα από έναν αφρώδη οίνο.

    2. Λευκά κρέατα και πουλερικά με Prosecco (π.χ Staffilo Prosecco Rose, Piccini Venetian Dress Prosecco, Giacobazzi 7 Gold Edition Prosecco):

    -Ένα φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα μπορεί να συνδυαστεί με ένα ελαφρύ και φρουτώδες Prosecco.

    -Το χοιρινό και τα ελαφριά πιάτα με κουνέλι επωφελούνται από την οξύτητα του αφρώδους οίνου.

    3. Τυριά με Σαμπάνια (π.χ Soutiran Cuvee Alexandre 1er Grand Cru – Brut, Ruinart “R” Brut, Veuve Clicquot Brut):

    -Μαλακά τυριά όπως το μπρι και το καμαμπέρ ταιριάζουν εξαιρετικά με τη σαμπάνια.

    -Η κάβα μπορεί να συνοδεύσει καλά τα ημίσκληρα τυριά όπως το manchego.

    4. Επιδόρπια με έναν καλό, γλυκό αφρώδη οίνο (π.χ Arione Moscato d’Asti, Canti Asti Liberty):

    -Τα φρουτώδη και ελαφρά επιδόρπια όπως η τάρτα λεμονιού ή οι φράουλες με κρέμα, συνοδεύονται άψογα από ένα γλυκό μοσχάτο.

    -Η σοκολάτα και τα επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα συνδυάζονται καλύτερα με πιο γλυκούς αφρώδεις οίνους.

    Μην ξεχάσεις!

    Το πως θα σερβίρεις τα “Bubbles” κάνει τη διαφορά!

    -Θερμοκρασία: Ο αφρώδης οίνος πρέπει να σερβίρεται καλά παγωμένος, ιδανικά στους 5-7°C.

    -Ποτήρια: Τα μακριά, στενά ποτήρια τύπου φλάουτο (flute) βοηθούν στη διατήρηση των φυσαλίδων και στην ανάδειξη των αρωμάτων.

    Δροσίσου με “Bubbles” λοιπόν και απογείωσε τα πιάτα σου!

    Σχόλια
    Αφήστε το σχόλιό σας Close