Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close

    Il Poggio Falanghina White 2020 0.75L

    Παραγωγός: Il Poggio Famiglia Fusco
    Το Il Poggio Falanghina Λευκό, διαθέτει έντονο αχυροκίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα με ώριμα εξωτικά φρούτα, έντονες νότες λευκών λουλουδιών, λεμονιών και μήλων. Μας συστήνεται με γεύση πλούσια, αρμονική και επίμονη, ισορροπημένη στο στόμα δίνοντας μία φρέσκια αλλά ταυτόχρονα και αλμυρή τελική αίσθηση. Πρόκειται για κρασί με εξαιρετική ισορροπία, οξύτητα και απαλότητα. Συνοδέψτε μεζέδες της μεσογειακής παράδοσης, απλές συνταγές με λευκά ψάρια και οστρακοειδή, γαρίδες στη σχάρα ή καλαμάρια, ζυμαρικά με λαχανικά αλλά και σαλάτες με σκόρδο, κάπαρη ακόμα και σούπες. Εξαιρετικό και ως απεριτίφ.
    ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 06ΚΡΑΙΛΠ006
    Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
    11,30€
    i h
    Για διαθεσιμότητα κωδικών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
    Αποστολή σε
    *
    *
    Τρόπος αποστολής
    Όνομα
    Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης
    Τιμή
    Δεν υπάρχουν μέθοδοι αποστολής

    Οικογένεια αγροτών από το 1790 φροντίζει τους λόφους του αρχαίου Σάμνιου, μια παράδοση που παραδίδεται από πατέρα σε γιο. Οι πρώτες συγκομιδές ήταν του Aglianico στις οποίες πρόσθεσαν, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, και την καλλιέργεια των σταφυλιών Falanghina.

    Το 1997 έγινε το μεγάλο βήμα: η Carmine και ο Marco αποφάσισαν να μην περιοριστούν στην καλλιέργεια του αμπελώνα αλλά να προχωρήσουν και στην παραγωγή κρασιού. Το 2001 κυκλοφορούν τα πρώτα μπουκάλια Aglianico και Falanghina. Σήμερα, το Il Poggio εξάγεται κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Il Poggio, βρίσκεται σε ένα λόφο 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στους πρόποδες του όρους Taburno (1394 μ.), βυθισμένο σε μια καταπράσινη και πλούσια εξοχή και έχει επιλέξει να εστιάσει μόνο στην καλλιέργεια των γηγενών αμπελιών: Aglianico, Falanghina, Coda di Volpe, Fiano del Sannio.

    Προδιαγραφές προϊόντων
    ΧώραΙταλία
    Περιοχή ΚρασιάΚαμπανία
    Σώμα / ΓλυκύτηταΞηρό
    ΠοικιλίαFalanghina
    *
    *
    *
    *